İkinci beynimiz olarak ifade edilen bağırsaklarımızın dengesi, sağlıklı yaşamın da anahtarı olur.
Probiyotikler, bağırsaklarımızda bulunan zararlı bakterilerin sayısını azaltmak ve bağışıklık sistemimizi güçlendirmekle görevlidir.
Prebiyotik denilen sindirilmemiş karbonhidratlar yani lifler ise, probiyotiklerin besin ve enerji kaynağıdır.
Yani vücudumuzun hastalıklara karşı doğal zırhı probiyotikler, prebiyotiklerle beslenir.
Tahıl lifleri, en önemli prebiyotik kaynaklar arasındadır.
Tahıllar, life ek olarak demir, çinko, magnezyum, fosfor gibi mineraller, B vitaminleri, E vitamini, biyoaktif maddeler, flavonoidler, karotenoidler ve antioksidan özellikler barındırır.
Buğdayın öğütülmesi sırasında ruşeym, kepek, endospremin ayrıştırılmayıp tahılın tamamını içeren, tam tahıllar.
Taş Değirmenli Fırın'da Atalık buğdaylardan ürettiğimiz ekşi maya ekmeklerde hazır un kullanmıyoruz.
Her buğday çeşidini yerinden yöresinden bizzat getiriyoruz. Kars'tan üretimde kimyasal kullanılmayan arazilerden temin ettiğimiz Kavılca buğdayı, Gaziantep ve Mardin yöresinden Sarı durum buğdayı, Ankara Polatlı'dan tam buğday, Kastamonu'dan atalık Siyez buğdayı, Antakya'dan Karakılçık buğdayı fırınımızdaki taş değirmende öğüterek un haline getirilirken ruşeym ve kepeği ayrıştırmıyor, tamamını kullanıyoruz. Bu sayede ekmeklerimiz zengin bir lif kaynağı içeriyor. Uzmanlara göre, günlük almanız gereken lif miktarı en az 25 Gr dır.
Probiyotikler: ev yapımı yoğurt, kefir, boza, tarhana, turşu, sirke. Prebiyotikler: yüksek lif içeren tahıllar, enginar, kereviz, kuşkonmaz, pırasa, soğan, sarımsak, meyveler, bakliyatlar. Sonuç olarak, bağırsaktaki bakterileri dengede tutmak için, prebiyotik gıdalar yiyeceğiz bu sayede vücudumuzun probiyotik miktarını artırıp hastalıklarla mücadelede güçleneceğiz.
Tel: 0212 234 47 48
www.tasdegirmenlifirin.com.tr
Kurtuluş Cad. No.141/A Şişli - İstanbul
ÜRÜNLERİMİZİ TÜRKİYE GENELİNE MNG KARGO İLE GÖNDERİYORUZ.